Sinds het begin van haar carrière, werd Minke de Boer al benaderd door radio, TV en schrijvende pers. In de loop der jaren heeft zij voor diverse bladen geschreven zoals Marie Claire, Cosmopolitan, Intens en Mijn Geheim. Zij werkte mee aan radioprogramma’s van FunX, BNR en Omroep Max. Zij was enkele seizoenen als vaste deskundige verbonden aan het Tv-programma Spuiten en Slikken van BNN en beantwoordde kijkersvragen over seks via de website van BNN. Tevens heeft zij meegewerkt aan het boek Let’s talk about… van Nicolette Kluijver dat in oktober 2013 is verschenen.

“Er wordt zoveel gezegd en geschreven over seks maar helaas wordt vaak een eenzijdig beeld geschetst. We krijgen vooral te zien hoe goed en fijn iedereen het heeft. Het is natuurlijk veel leuker om te vertellen dat je het zóvaak hebt gedaan dan te vertellen dat je pijn hebt bij het vrijen. Daardoor ontstaat bij mensen met seksuele problemen het idee dat ze de enige zijn.

Bij Spuiten en Slikken zie je soms de raarste dingen voorbij komen. Het is smakelijke TV en een leuke manier om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van seks. De boodschap die ik mee wil geven is; voel je vrij te experimenteren maar blijf bij jezelf nagaan waar je je goed bij voelt.”