In de loop der jaren heeft Minke de Boer ervaring opgedaan met het behandelen van het gehele spectrum aan seksuologische problemen. Zij behandelt zowel mannen als vrouwen, samen of individueel. De aanmeldingsklachten kunnen sterk variƫren. De meest voorkomende klachten zijn verschil in verlangen, pijn bij het vrijen, vaginisme, erectieproblemen, voortijdig klaarkomen of problemen na seksueel trauma. Daarnaast ziet zij vaak problematiek die gerelateerd is aan een negatief lichaamsbeeld of een laag zelfbeeld.

Werkwijze
Allereerst vindt de intake plaats; een gesprek waarin de klacht uitgebreid in kaart gebracht wordt en een snelle schets gemaakt wordt van hoe iemands leven er verder uitziet. Vervolgens wordt een analyse gegeven van de klacht en een voorstel voor behandeling. Hoe lang een behandeling duurt, is sterk afhankelijk van de aard van de problematiek. Vaak zijn vijf tot acht gesprekken voldoende voor het behandelen van de meeste seksuele problemen. Er wordt gebruikgemaakt van diverse therapeutische technieken waarbij cognitieve gedragstherapie het uitgangspunt is. Er is nauwe samenwerking met medisch specialisten, bekkenfysiotherapeuten en haptotherapeuten.

Flevoziekenhuis
Sinds 2009 is Minke de Boer werkzaam bij het Flevoziekenhuis. Zij is daar aangesloten bij de poli Gynaecologie. Daar behandelt zij vooral vrouwen, met diverse seksuele klachten. Veelal is er ook sprake van fysieke klachten en zijn vrouwen eerst door een gynaecoloog gezien.

Seksuologie Praktijk Almere
Minke de Boer is vanaf 2006 verbonden aan Seksuologie Praktijk en sinds 2007 toegetreden tot de maatschap. Deze bestaat uit een klein team met een andere psycholoog-seksuoloog en een arts-seksuoloog. Zij ziet hier vooral stellen, maar ook mannen of vrouwen individueel met seksuele klachten of relatieproblematiek.

Voor actuele informatie: